Lidt om os i husstanden

Jeg hedder Stine og er årgang 1976.

I min ungdom har jeg rejst en masse, bl.a. et år i Australien og et halvt år i Venezuela samt div. storbyer i Europa. Flyttede en del rundt i Danmark og har boet i København, Aalborg, Århus, Viborg, Horsens og Randers, ind til jeg i 2005 fandt min mand og faldt til ro her i Hadsten.

Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut (det der tidligere hed afspændingspædagog) i 2008. Meget kort fortalt arbejder en psykomotoriker ud fra at krop og psyke hænger sammen. Man kan altså ikke kun arbejde med en enkelt del (læger der arbejder med kroppen, psykologer med hjernen) men skal have begge dele med. Dette blandet med en god portion pædagogik, gør at psykomotorikere kan arbejde mange forskellige steder og med mange forskellige mennesker f.eks. ved genoptræning, på aftenskoler, med sindslidende, i institutioner for børn eller voksne eller som selvstændige behandlere.

Min interesse ligger hos børnene, og især den yngste gruppe. At være med til at skabe deres fundament som de resten af livet skal bygge deres viden og erfaring oven på, er et stor ansvar, men også et meget spændende område.

Jeg har tidligere undervist i babymotorik og -massage, i fødselsforberedelse, arbejdet i integreret institution i både vuggestue og børnehave og sidst har jeg været i en børneby hvor skole, SFO, børnehave og gæstedagpleje var i samme lokaler, og dermed havde et godt samarbejde på kryds og tværs. Her var jeg mest tilknyttet børnehaven og de mindste børn, men havde også timer i gæstedagplejen, i SFO’en og som idrætslærer.

Jeg har i flere år været frivillig i HIK som instruktør i familietons og damegymnastik. Desværre er tiden ikke til det i øjeblikket, da en familie med 5 aktive børn kræver en del logistik og kørsel til div. fritidsaktiviteter i nabobyerne.

I øjeblikket er jeg hjælpetræner i Favrskov Taekwondo på Ninja-pigerne, der er for piger 6 – 10 år, og træner selv i Aarhus Taekwondoklub to gange om ugen.

I weekends og ferier er vi som regel i vores campingvogn. Om sommeren kører vi rundt i DK og resten af året ligger vi fast (også om vinteren), med en ny plads hver sæson.

 

Resten af husstanden

Jeg er gift med Allan, der arbejder med IT. Han har heldigvis meget fleksible arbejdstider, så selvom jeg har nogle lange dage som dagplejer, har han mulighed for både at klare de fleste læge og tandlægebesøg for vores egne børn, samt være hjemme hvis de er syge.

Han har to børn; Pernille årgang 1998 og Kristoffer årgang 2001. Kristoffer bor her hver anden uge fra mandag til mandag samt halvdelen af ferierne.

Jeg har Xander der er årgang 2004, der bor fast hos os og besøger sin far i Aalborg hver anden weekend, ferier og når det ellers kan lade sig gøre.

Og sammen har vi Linus årgang 2008 og Frida årgang 2010 der begge går på Hadsten Skole.

 

Hus og have

Huset er et gammelt hus fra ca. 1950 hvor gulvene knager, dørtrinene er skæve og der trænger til lidt maling hist og her – så derfor gør lidt fedtfingre eller ridser i væggen pga. en løbsk dukkevogn ikke så meget.

Vi har et stort lyst legeværelse samt stue og gang hvor dagplejebørnene må være. Sofaer til at læse i, bord til at spise og være kreativ ved og masser af gulvplads til at danse, hoppe eller lave motorikbane med vores bObles.

Derudover er der i stueetagen børneværelse, soveværelse, køkken og bad.

Haven er en gammel have med både kirsebærtræer og æbletræ. Den er meget børnevenlig med legehus, sandkasse, gynger, rutchebane og massevis af bolde, køretøjer osv.

Til dagplejebørnene er der en sovehytte med krybber til alle børn.

Vi bor på en blind vej med kun 4 huse og derfor næsten ingen trafik, og for enden af vejen ligger Byskoven. Når vi har brug for at komme ud og ‘blive væk’ blandt de store træer, tager det kun et par minutter inden vi er inde midt i skoven.

 

Maskinpark

Dagplejen har en tvillingeklapvogn, en firlingeklapvogn, en ladcykel med motor og plads til 4 børn, en cykeltrailer der kan laves til klapvogn som de mindste kan hvile i, når vi stiller ladcyklen og går ind af de små stier i skoven og en bil med dertilhørende autostole.

Så ud over hvor vores ben kan tage os, er der rig mulighed for at komme på ture i nær- og fjernområde.