Mad

Børn der kommer tidligt bliver tilbudt morgemad, hvis de ikke har spist hjemmefra.

Ca. kl. 9 spiser vi formiddagsmad, der består af hjemmebagt grovbrød og frugt.

I vinterhalvåret laver jeg frokost med børnene ca. en gang om ugen, enten i køkkenet eller over bål.

Om sommeren laver vi kun mad over bål, da vi ikke er ret meget indendørs. I sommerhalvåret har vi ofte madpakker med på tur, enten formiddagsmaden eller frokosten.

Eftermiddagsmaden er enten rugbrød eller hjemmebagt grovbrød samt frugt / grønt.

Året rundt smager vi på forskellige ting fra naturen. Det kan være manna, bøgeskud, bær osv. Børnene lærer at de kun må smage på ting når de har fået lov, og de får kun lov til at smage på ting jeg er 100% sikker på ikke er giftige.

Til hverdag er madensund og uden sukker, men det kan dog ske at vi bruger sukker når vi f.eks. bager pebernødder til jul eller laver saftevand af hvad vi finder i naturen. Det er dog meget sjældent, og når det sker, får børnene en smagsprøve og får resten med hjem, så i som forældre kan styre jeres barns sukkerindtag.

Til fester og højtider.

Til de fester hvor forældre / bedsteforældre deltager, vil der ud over grovboller og frugt, også være lidt lækkert i form af marmelade, saft og måske en kage.

Til fødselsdage må fødselsdagsbarnet have noget med at dele ud som dessert til formiddagsmaden. Det kan være kage, muffins, eller et flot frugtfad. Så længe det ikke er slik og det usunde er i moderate mængder.

Specialkost og mælkeerstatning skal I selv medbringe. 

Da børn 0 – 3 år har meget små maver, får børnene mad mange gange om dagen.

Morgenmad hjemme ved 7-tiden, formiddagdsmad ved 9-tiden, frokost ved 11-tiden og eftermiddagsmad ved 14.30-tiden.

Dvs. de får mad ca. hver anden time i de timer de er vågne, og derfor vil børnene sikkert være sultne igen når i kommer hjem. Her vil det være en god ide at give lidt frugt eller grønt, som tager sulten, men stadig gør at barnet ikke er for mæt til at få aftensmad.