Indkøring

Børn er forskellige, og det er deres forældre også, så indkøring vil blive forskellig for alle familier.

Jeg har dog prøvet at sætte nogle punkter op, som er den rækkefølge der er bedst for barnet. Nogle klarer alle punkter på et par dage, mens andre skal have et par dage til hvert punkt.

1: Dit barn og dig skal vænne dig til huset, de andre børn og mig.

Her kommer i på besøg sammen om formiddagen, når dit barn har spist og er udsovet. Besøget varer fra ½ – 2 timer, og i sidder på gulvet sammen med de andre børn og leger.

2: Dit barn skal lære du kommer igen.

Her kommer i begge ind og leger et stykke tid, til dit barn er faldet til og så småt begynder at lege. Det tager som regel 10 – 30 minutter. Så tager du af sted, og siger tydeligt farvel til barnet, så det ved du går. Du er væk mellem 10 minutter og en time, og i den periode er vi i tæt kontakt via sms, så du ved hvordan det går.

3: Dit barn skal lære at sige farvel.

Her kommer du ikke med ind på legeværelset, men siger farvel i entreen. Det er en kort afsked, da de fleste børn bliver kede af det og utrykke, hvis det trækker ud. Dit barn er her alene et par timer.

4: Dit barn skal lære og spise.

Nu er dit barn klar til at blive og spise frokost med os andre.

5: Dit barn skal lære at sove.

Dit barn er nu klar til at blive og sove til middag. Her vil du få en sms når barnet vågner, så du ved hvornår du kan komme og hente. Det er vigtigt at det er mig der tager barnet op i starten, så det lærer at mor/far ikke kommer mens det sover. Det er bedst hvis barnet får lov til at vågne og lege mindst en halv times tid før det bliver hentet, evt. når at få lidt eftermiddagsmad, så afhentningen bliver når barnet er frisk og mæt = glad.

6: Hele dagen.

Nu er dit barn indkørt og klar til at være her, så længe som du nu har brug for.

Nogle af punkterne kan slåes sammen og klares på en dag, men det er vigtigt at i har tid nok til indkøringen. Jo mere afslappede og trygge i forældre er – jo hurtigere bliver jeres barn det også.