Tursteder

Hvor tager vi hen når vi tager på tur?

ByskovenVi har mange muligheder for at komme på tur. Nogle ture er planlagte på forhånd og andre kan være spontane småture alt efter hvad vi har lyst til.

Jeg har stor fokus på at det enkelte barn skal bevæge sig så meget som det formår, så klapvognen er ikke et sted de kommer til at sidde hele dagen, men hvor de på skift kan komme op og hvile benene undervejs.

Børn der endnu ikke kan gå, sidder selvfølgelig i klapvognen til vi kommer frem til vores mål, hvor de kommer ned og kravle og opleve naturen i deres højde.

Vi er på tur mange gange om ugen, og det varierer meget hvor vi er henne og hvor lange turene er.

Det kommer an på både vind og vejr, samt børnegruppe og dagens humør i gruppen.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAUd over ture i nærområdet i Hadsten, tager vi også på længere ture rundt om i Favrskov kommune. Der er mange skove, søer, åer og nogle få shelterpladser vi kan bruge.

På disse længere ture tager vi enten ladcyklen eller bilen, og for det meste har vi madpakker med.

Ca. hver 6. uge tager vi til stranden, og følger dens forskellighed året rundt, lige som vi om sommeren er faste gæster på Naturcenteret i Randers, Doktorparken i Randers og om vinteren bruger Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor vi kan være indendørs.

Vi tager også på dagsture, til f.eks. Munkholm Zoo, Skandinavisk Dyrepark, Mols Bjerge, Kattegatcentret eller Aqua i Silkeborg. På disse ture kan vi have et telt med hvor der soves til middag.

Ud over en masse oplevelser i naturen, bruger vi også biblioteket i Hadsten og Randers, tager til Lucia på Hadsten Skole og bruger ofte deres legeplads, er i kirken til jul, i Plantorama i Randers for at se på dyr og købe ting til haven, til juleudstilling i Randers Storcenter og mange andre steder.