Vaccinationer og sygdom

Det er jer som forældre der bestemmer om barnet skal følge vaccinationsprogrammet eller ej. Jeg vil dog opfordre til at barnet bliver stivkrampevaccineret, da vi er meget ude i naturen hvor rifter og skrammer ikke kan undgås.

Heller ikke myggestik eller stik fra hvepse eller bier vil helt kunne undgås, men jeg vil altid have kløestillende middel med på tur og vil sørge for at undgå områder med agressive bier og hvepse når det er årstid for disse. Dog vil en enkelt besøgende hveps i haven ikke få os til at gå indenfor.

Når vi er ude at gå i højt græs vil jeg så vidt muligt sørge for at børnene har sokkerne uden på bukserne for at undgå flåter. Hvis jeg opdager en flåt vil den blive fjernet med flåttang, og stedet markers med kuglepen så I kan holde øje med stedet. Derudover vil jeg opfordre til at I hver aften tjekker hele kroppen for flåter, da jeg ved bleskift ikke får set hele kroppen efter.

Hvis jeres barn er sygt eller holder en fridag skal I ringe/sende sms inden kl. 9 og gerne før, af hensyn til planlægning af dagen.

Hvis jeg bliver syg er der ingen gæstedagpleje og I skal selv finde på alternativ pasning. Til gængæld er der heller ingen gæstebørn der både kan virke forstyrrende på gruppen og aktiviteterne, og som kan medbringe nye bakterier. Derfor er sygdom både blandt børnene og mig væsentlig mindre end hos børn i kommunale institutioner.